Elektrik-Elektronik Mühendisliği (UOLP-Azerbaycan Teknik Üniversitesi) (Ücretli) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Elektrik-Elektronik Mühendisi
Program İçeriği

Gazi Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasında Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında Uluslararası Ortak Lisans Eğitim ve Öğretim Programına İlişkin Protokol kapsamında kurulan bölümümüz Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında temel mühendislik bilim ilkelerine bağlı kalarak, teorik ve uygulamalı lisans eğitimi vermektedir. Çalışma hayatlarında teknik ve profesyonel problemleri çözebilecek, takım içinde çalışabilecek, iyi iletişim kurabilecek, lider rolü üstlenebilecek, ve ulusal ve uluslararası şirketlerde mühendislik, araştırma-geliştirme, işletme ve yöneticilik görevleri üstlenebilecek uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmek bölümümüzün temel hedefidir.  1. ve 2. sınıf eğitimini Azerbaycan Teknik Üniversitesinde, 3. ve 4. sınıf eğitimlerini Gazi Üniversitesinde tamamlayacak öğrencilere Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında Gazi Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi tarafından çift lisans diploması verilmektedir.


Tarihçe
Program Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan 25.07.2022 tarihli protokole istinaden açılmıştır. Program 2023-2024 Güz yarıyılından itibaren öğrenci alımına başlamıştır.
Kazanılan Derece
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MUHENDİSLİĞİ alanında Lisans derecesi
Kabul Koşulları
Türkiye'den öğrenciler OSYM sınavı Sayısal puanı ile alınmaktadır. Azerbaycan öğrencileri Azerbaycan tarafından yapılan sınav ile alınmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, başvuracakları programın ek koşullarını da sağlamak koşuluyla lisansüstü programlarda (Yüksek Lisans, Doktora) öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak, mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl/yıl sonunda her ders için bir başarı harf notu verilir.
(2) Bu başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur.
(3) Başarı harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, yarıyıl içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. Bu harf notunun hesaplanması ilgili akademik birim kurulunun önerisi, akademik birimin ilgili kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.
(4) Öğrencinin başarı notu 100 tam puan üzerinden belirlenir. Bu puana, ham başarı puanı denir.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız olur. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak Üniversite Eğitim Komisyonunun kararı ve Senato onayı ile hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(6) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
a)
Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF

b)
1) D: Devamsız,
2) G: Girmedi,
3) E: Eksik, (Yarıyıl/yıl sonu sınav başarı harf notlarının kesinleşmesini takip eden üç hafta içerisinde düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür.)
4) VZ: Dersten çekilme.
5) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir. Ancak mezun olabilmek için öğrencinin AGNO?sunun en az 2,00 olması gerekir.




https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=8664642153