REKREASYON (YL) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Gazi Üniversitesi Rekreasyon Bölümü, güçlü akademik kadrosu ile özellikle ülkemizde gelişmekte olan rekreasyon bilimine ve topluma hizmet edecek; program içinde yer alan ve tercih edilecek ders gruplarıyla boş zaman ve rekreasyon planlama, organizasyon, eğitim ve yönetimi uzmanı veya terapatik rekreasyon liderliği yapabilecek uzman bireyleri, kamu ve özel sektörde istihdam edilmek üzere yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 


Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Beyza Merve AKGÜL
Tarihçe
Resmi olarak 2022 yılında açılan Rekreasyon yüksek lisans programı ilk öğrencilerini 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde almıştır. Bölüm; rekreasyon türleri, eğitim, sağlık, teknoloji, işletme, ekonomi, turizm, iletişim, çeşitli aktivite türleri, etkinlik yönetimi ve proje yönetimi konularında yeterliliğe sahip biçimde öğrencilere teorik ve pratik bilgilerini geliştiren dersler sunmaktadır.
Kazanılan Derece
Rekreasyon Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Spor Bilimleri Fakülteleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları ile üniversitelerin diğer fakülte ve yüksekokullarının 4 yıllık Rekreasyon, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümlerinden; Turizm Fakültelerinin Rekreasyon Yönetimi bölümlerinden ve ayrıca alan ile ilişkili en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olmak. Başvuru için ilanda ön görülen ALES puan türünde en az Gazi Üniversitesi Yönetmeliğinde belirtilen puan ve üzerinde puan almış olduğunu belgelemek. Yüksek Lisans programlarına başvuru için KPDS/ÜDS/YDS veya Yüksek Öğretim Kurulunca bu sınavlara eş değerliliği verilmiş yabancı dil sınavlarından Gazi Üniversitesi Yönetmeliğinde belirtilen puan ve üzerinde bir puana sahip olmak şartı aranır.
Üst Kademeye Geçiş
Tamamlanan alanla ilgili yüksek lisans eğitiminden sonra Gazi Üniversitesi Yönetmeliğinde belirtilen kabul şartlarını sağlamak koşulu ile doktora programına başvuru yapılabilinir.
Mezuniyet Koşulları
Rekreasyon Yüksek Lisans Derecesi?ni almaya hak kazanmak için seminer ve tez hazırlık dersi de dâhil olmak üzere asgari 120 AKTS kredilik ders almalıdır ve danışmanı ile birlikte yürüteceği yüksek lisans tez çalışmasını başarı ile tamamlamalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olan öğrenciler, hem özel sektörde hem devlet ve vakıflara ait sektörde kendilerine istihdam sağlayabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
1-Her ders için yazılı olarak en az bir dönem içi sınavı ve dönem sonu sınavı yapılır. Bununla birlikte uygulamalı dersler için sadece dönem sonu sınavı yapılabilir. Enstitü Yönetim Kurulu, gerekli hallerde sınavın sözlü veya pratik çalışma olarak yapılmasına da karar verebilir.
2-Öğrencin, bir dersin dönem sonu sınavına girebilmesi için devam koşulunu yerine getirmesi gerekir.
3- Öğrencin her bir dersten başarısı, dönem içi notuyla/notlarıyla dönem sonu sınav notunun birlikte değerlendirememesiyle belirlenir. Dönem içi notları; ara sınav notu/notları ve/veya ödevlere, uygulamalara ve pratik çalışmalara verilen notlardan oluşur.
4-Öğrencinin ders başarısı, o ders alan tüm öğrencilerin genel başarı düzey de göz önüne alınarak ders veren öğretim elemanı tarafından harf notuyla belirlenir.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=8664641736