KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Yerleşke: Kahramankazan / ANKARA

Kontenjan: 40

Puan Türü:  SAY TYT

Eğitim Süresi: 2 yıl

Eğitim Dili: Türkçe

Eğitim Türü: Normal Öğretim 

Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Süleyman Emre EYİMAYA
Tarihçe
Gazi Üniversitesi Tusaş-Kazan Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı açılması, 31.03.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında ve 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür. Elektronik ve Otomasyon Bölümü Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı Eğitim-Öğretim faaliyetlerine ilk olarak 2021-2022 Güz Döneminde 40 öğrenci alarak başlayacaktır.
Kazanılan Derece
Kontrol ve Otomasyon Teknikeri
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, başvuracakları programın ek koşullarını da sağlamak koşuluyla lisans programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak, mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olacaklar;

Savunma sanayinde,
Fabrikaların imalat süreçlerindeki kontrol ile ilgili çeşitli proseslerde,
Endüstriyel üretim yapan ve otomasyon teknolojilerinin kullanıldığı firmalarda,
Elektronik ve programlanabilir kontrol cihazları üzerine üretim, bakım ve satış faaliyetleri gerçekleştiren firmalarda istihdam edilebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl/yıl sonunda her ders için bir başarı harf notu verilir.
(2) Bu başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur.
(3) Başarı harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, yarıyıl içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. Bu harf notunun hesaplanması ilgili akademik birim kurulunun önerisi, akademik birimin ilgili kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.
(4) Öğrencinin başarı notu 100 tam puan üzerinden belirlenir. Bu puana, ham başarı puanı denir.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız olur. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak Üniversite Eğitim Komisyonunun kararı ve Senato onayı ile hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(6) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
a)
Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF

b)
1) D: Devamsız,
2) G: Girmedi,
3) E: Eksik, (Yarıyıl/yıl sonu sınav başarı harf notlarının kesinleşmesini takip eden üç hafta içerisinde düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür.)
4) VZ: Dersten çekilme.
(7) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir. Ancak mezun olabilmek için öğrencinin AGNO?sunun en az 2,00 olması gerekir.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=8664641185