ENDÜSTRİYEL ECZACILIK PROGRAMI(YL) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Türkiye'de Ar-Ge merkezlerinin kurulması ve ilaç endüstrimizin gelişmesine bağlı olarak, özellikle ruhsat ve Ar-Ge departmanlarında endüstriye yönelik konularda yüksek lisans yapmış elemanlara duyulan gereksinim gittikçe artmaktadır. Amaç endüstride çalışan elemanların karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olabilecek bir eğitim almalarıdır. Bu programda yüksek lisanslarını tamamlayan öğrencilerin ilaç endüstrisinde istihdamlarının artacağı ve daha kolaylaşacağı düşünülmektedir. Ayrıca Türkiye? de Ar-Ge merkezlerinin ve Santez projelerinin önem kazandığı bu dönemde endüstri ile sağlanabilecek işbirliği çerçevesinde Teknoparklarda ve ortak projelerde birlikte çalışma imkanı doğabilecektir. Yerli ilaç sanayinin jenerik ilaç üretimi yanısıra patentli ürünler üretmesi mümkün olabilecektir.
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Figen Tırnaksız
Tarihçe
Türkiye'de Ar-Ge merkezlerinin kurulması ve ilaç endüstrimizin gelişmesine bağlı olarak, özellikle ruhsat ve Ar-Ge departmanlarında endüstriye yönelik konularda yüksek lisans yapmış elemanlara duyulan gereksinim gittikçe artmaktadır.Amaç endüstride çalışan elemanların karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olabilecek bir eğitim almalarıdır. Bu programda yüksek lisanslarını tamamlayan öğrencilerin ilaç endüstrisinde istihdamlarının artacağı ve daha kolaylaşacağı düşünülmektedir. Ayrıca Türkiye'de Ar-Ge merkezlerinin ve Santez projelerinin önem kazandığı bu dönemde endüstri ile sağlanabilecek işbirliği çerçevesinde Teknoparklarda ve ortak projelerde birlikte çalışma imkanı doğabilecektir. Yerli ilaç sanayinin jenerik ilaç üretimi yanısıra patentli ürünler üretmesi mümkün olabilecektir.
Kazanılan Derece
ENDÜSTRİYEL ECZACILIK alanında Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı tamamlayan eczacılar Farmasötik Teknoloji doktora programına devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
30 Mayıs 2012 tarih ve 28308 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan GAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ'nin yeterliliklerini yerine getirmek.
Mezun İstihdam Olanakları
İlaç Endüstrisi, Sağlık Bakanlığına bağlı birimler, teknokentler, hastaneler, ilaçla ilgili sendikalar ve üniversitelerde çeşitli pozisyonlarda çalışma olanağı vardır.
Ölçme ve Değerlendirme
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notunun hesaplanmasında kullanılacak olan ara sınav ve dönem sonu sınav notlarının ağırlıkları, derslerin özellikleri de dikkate alınarak ilgili kurullarca Rektörlüğe önerilir. Ayrıca, dersin öğretim elemanı, dönem başında, dersin içeriğini, başarı notunun hesaplanmasına esas olacak her türlü hususu, ilgili kaynakları ve öğrencilere ders saatleri dışında ayıracağı zamanı kapsayan duyuruyu yapar.
(2) 21 inci maddedeki şartları yerine getirerek dönem sonu sınavına giren öğrenciler için, yukarıdaki şekilde hesaplanan puana, ham başarı puanı denir.
(3) Ham başarı puanı 25.00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak, o dersten başarısız olur. Ham başarı puanı 25.00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu ise; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım da dikkate alınarak Rektörlükçe hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda açılım ve katsayıları belirtilen harf notlarından biri olarak belirlenir. Bu değerlendirmeden sonra da, 25.00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(4) Notlar ve katsayılar aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
Notlar Katsayılar
AA 4.00
BA 3.50
BB 3.00
CB 2.50
CC 2.00
DC 1.50
DD 1.00
FD 0.50
FF 0.00
B: Kredisiz dersler için başarılı,
K: Kredisiz dersler için kalır,
D: Devamsız,
G: Girmedi,
M: Muaf ,
S: Süren çalışma,
E: Eksik (takip eden dönemin ders kayıt tarihine kadar düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür)
(5) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla/yıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler o yarıyıl/yıl (DC) notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Bu sonuç, (DC+) olarak ifade edilir.
(6) (B) ve (K) notu ortalama hesaplarına dahil edilmez.
(7) (M) notu Üniversite dışından nakil yoluyla gelen veya ÖSYM sınavı, yatay ve dikey geçiş yolu ile Üniversiteye kaydolan öğrencilere evvelce almış oldukları ve denkliği bölüm başkanlığının önerisi üzerine ilgili yönetim kurulunca tanınan dersler için verilir. (M) notu ortalama hesaplarına dahil edilmez.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=854141984