FARMASÖTİK KİMYA ANABİLİM DALI(YL) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Sultan BAYTAŞ
Tarihçe
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gazi Üniversitesi?ne bağlı olarak 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3/f, 19, 50 ve 65. Maddelerinde yer alan hükümler ve Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu?nda Yüksek Lisans ve Doktora eğitim öğretimlerini düzenlemek, yürütmek ve denetlemek amacıyla 1982 yılında kurulmuş, 05.08.1983 yılında da faaliyete başlamıştır.

Kazanılan Derece
Farmasötik Kimya Alanında Yüksek Lisans Derecesi

Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.

Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan eczacılık fakültesi mezunu adaylar, Gazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerini sağlamaları koşuluyla Doktora programlarında öğrenim görebilirler. Ayrıca adaylar kabul edilmeden önce giriş sınavı ve/veya mülakata alınabilir.

Mezuniyet Koşulları
Farmasötik kimya yüksek lisans programından mezun olmak için, öğrencilerin anabilim dalının veya diğer anabilim dallarının lisansüstü programlarında mevcut olan derslerden en az 24 kredilik (60 AKTS kredisi) ders alarak genel not ortalamasının en az 2.5/4 olması, en az bir seminer dersi alması ve hazırladığı tezi jüri önünde savunarak başarılı olması gerekmektedir.

Mezun İstihdam Olanakları
Farmasötik Kimya yüksek lisans programı mezunları, üniversitelerde ilgili bölümlerde akademik çalışmalarına devam edebilirler. Ayrıca ilaç sanayi ve ilaç kalite kontrol laboratuvarları başta olmak üzere ilaçla ilgili her türlü araştırma ve geliştirme çalışmaları sürdüren birimlerde çalışma olanağı bulabilirler.

Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrenciler ara sınav ve/veya dönem içi çalışmalarına ek olarak dönem sonu sınavına ve/veya dönem sonu proje çalışması değerlendirmesine alınır. Sınav takvimi, ilgili ana bilim/bilim dalı başkanlığı tarafından ağ sayfasında ilan edilir.
(2) Öğrencinin başarısı, ilgili dersin dönem başında ilan edilen ders tanımlama formunda belirtilen değerlendirme yöntemi ve başarı kriterleri ile değerlendirilir.
(3) Öğrenci zorunlu derslerini başarmakla yükümlüdür. Başarısız olduğu seçmeli bir dersi tekrar alabilir, yerine başka bir dersi seçebilir.
(4) Ara sınavlar ve/veya dönem içi çalışmalar, dönem sonu sınavı ve/veya dönem sonu proje çalışması 100 ham puan üzerinden değerlendirilir. Seminer, tez çalışması, dönem projesi dersleri ve yeterlik sınavı için 100 ham puan üzerinden başarı harf notu takdir edilir. Öğrencinin ilgili dersten başarılı sayılabilmesi için yüksek lisansta başarı harf notu en az CC; doktora ve lisans sonrası doktora programlarında başarı harf notu en az CB olmak zorundadır.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız sayılır. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak harf notlarından biri ile değerlendirilir.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=851313472