FARMAKOLOJİ (ECZ.) ANABİLİM DALI(DR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Hastalıkların fizyopatolojisini temel alarak; tedavide kullanılan ilaçların ve kullanıma aday bileşiklerin etki ve etki mekanizmalarının araştırılmasına yönelik ileri düzeyde bilgi ve beceriler kazandırılır.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Mecit Orhan ULUDAĞ
Tarihçe
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı, 1982 yılında Prof. Dr. İlker KANZIK tarafından kurulmuştur. 2016 yılından itibaren anabilim dalı başkanlığı Prof. Dr. Fatma AKAR tarafından yürütülmektedir. Anabilim dalımızda halen 3 profesör, 1 doçent ve 3 doktor öğretim üyesi görev yapmaktadır.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayanlara Farmakoloji alanında Doktora derecesi verilir.
Kabul Koşulları
Türk ve Yabancı öğrenciler genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Doktora eğitimini başarı ile tamamlayanlar, ilgili üniversitenin `?Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Kriterleri??ni sağlamak koşuluyla öğretim üyesi olarak atanmak suretiyle akademik kariyer yapabilirler. Ayrıca doktora sonrası programlara (post-doc) başvurabilirler (URL:http://saglikb.gazi.edu.tr/posts/view/title/yonetmelik-1463).
Mezuniyet Koşulları
11 Haziran 2019 tarih ve 30798 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan GAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''nin (URL: http://saglikb.gazi.edu.tr/posts/view/title/yonetmelik-1463) yeterliliklerini yerine getirmek.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar bir Farmakolog olarak gerek ülkemizde gerekse başka ülkelerde Eczacılık, Tıp, Diş Hekimliği veya Veteriner Fakülteleri, hastaneler ve ilaç endüstrisi gibi çeşitli alanlarda araştırma yapma ve çalışma olanağı bulabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrenciler ara sınav ve/veya dönem içi çalışmalarına ek olarak dönem sonu sınavına ve/veya dönem sonu proje çalışması değerlendirmesine alınır. Sınav takvimi, ilgili ana bilim/bilim dalı başkanlığı tarafından ağ sayfasında ilan edilir.
(2) Öğrencinin başarısı, ilgili dersin dönem başında ilan edilen ders tanımlama formunda belirtilen değerlendirme yöntemi ve başarı kriterleri ile değerlendirilir.
(3) Öğrenci zorunlu derslerini başarmakla yükümlüdür. Başarısız olduğu seçmeli bir dersi tekrar alabilir, yerine başka bir dersi seçebilir.
(4) Ara sınavlar ve/veya dönem içi çalışmalar, dönem sonu sınavı ve/veya dönem sonu proje çalışması 100 ham puan üzerinden değerlendirilir. Seminer, tez çalışması, dönem projesi dersleri ve yeterlik sınavı için 100 ham puan üzerinden başarı harf notu takdir edilir. Öğrencinin ilgili dersten başarılı sayılabilmesi için yüksek lisansta başarı harf notu en az CC; doktora ve lisans sonrası doktora programlarında başarı harf notu en az CB olmak zorundadır.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız sayılır. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(6) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
a)
Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF

b) (a) bendindeki notlar dışındaki notlar şunlardır:
1) D: Devamsız,
2) G: Girmedi,
3) E: Eksik, (Dönem sonu/yılsonu sınav başarı harf notlarının kesinleşmesini takip eden üç hafta içerisinde düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür.)
(7) AGNO, öğrencinin öğrenimi süresince bütün derslerdeki son notları esas alınarak hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, alınan derslerin kredi toplamına bölünmesi ile bulunur. Elde edilen AGNO, virgülden sonra iki hane olmak üzere gösterilir.
(8) Gerek ağırlıklı yarıyıl, gerek AGNO?nun hesaplanmasında, (AA)?dan (FF)?ye kadar verilen notlar esas alınır. (G) ve (D) notları (FF) notu işlemi görür.
(9) Bütün notlar, öğrencinin not izleme belgesine geçirilir.
(10) Mezuniyet için AGNO?nun; tezli/tezsiz yüksek lisans programlarında en az 2,50/4,00, yüksek lisans/lisans derecesiyle doktora programlarında en az 3,00/4,00 olması gerekir. Toplam kredisini tamamladığı halde mezuniyet şartını sağlayamamış olan öğrenciler yeni ders/dersler alarak bu şartı sağlarlar.
(11) Derse devam yükümlülüklerini ya da ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmediği için dönem sonu sınavına girme hakkını elde edemeyen öğrenciler devamsız (D) sayılır.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=850909109