ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (TEKNOLOJİ FAKÜLT(YL) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, gelişen teknolojilerin sağlanmasında büyük payı olan mühendislik dalları arasında yer almaktadır. Uygulama alanları çok geniş olan Elektrik -Elektronik Mühendisliği, birçok yeniliğin temel taşlarını oluşturmaktadır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü alanında temel mühendislik bilim ilkelerine bağlı kalarak, teorik ve uygulamalı Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimini lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde vermektedir. Çalışma hayatlarında teknik ve profesyonel problemleri çözebilecek, takım içinde çalışabilecek, iyi iletişim kurabilecek, lider rolü üstlenebilecek, ve ulusal ve uluslararası şirketlerde mühendislik, araştırma-geliştirme, işletme ve yöneticilik görevleri üstlenebilecek mühendisler yetiştirmek bölümümüzün temel hedefidir. Elektrik ve elektronik uygulamalarını da içerecek şekilde olasılık ve istatistik,  türev ve integral hesapları, çok değişkenli matematik, doğrusal cebir, türevsel denklemler ve kompleks değişkenler konularını içeren ileri matematik bilgilerine, elektrik ve elektronik mühendisliğinin geniş yelpazesi içinde  analog devreler, sayısal devreler, analog elektronik, sayısal elektronik, ölçmeler, sinyal işleme, elektromanyetik,  analog, sayısal, endüstriyel ve optik haberleşme,  kontrol ve otomasyon, elektrik makinaları, yenilenebilir enerji kaynakları, güç elektroniği, güç sistemleri, akıllı şebekeler, biyomedikal, robotik konuları ve uygulamaları bilgilerine sahip olurlar, karmaşık donanım ve yazılım içeren sistemlerin analizi ve tasarımı için gerekli temel bilimler, bilgisayar programlama ve bilgisayar uygulamaları bilgilerine sahip olurlar. 
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Nihat ÖZTÜRK
Tarihçe
13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Gazi üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi kapatılmış, aynı tarih ve sayı ile Teknoloji Fakültesi kurulmuştur. Elektrik Elektronik Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programları ilk öğrencilerini 2012-2013 yılı güz döneminde almıştır.
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar Gazi Üniversitesi'nde veya herhangi bir üniversitede doktora programına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Tezli programda, 21 kredilik dersleri tamamlamak, Bilimsel Araştırma Yöntemleri dersi, Seminer dersi, ve tez çalışmasından başarılı olmak. Tezsiz programda, en az 30 krediyi tamamlamış olmak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında çalışan her türlü kamu ve özel kuruluş. Özellikle savunma sanayinde faaliyet gösteren büyük kuruluşlar ve enerji sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrenciler ara sınav ve/veya dönem içi çalışmalarına ek olarak dönem sonu sınavına ve/veya dönem sonu proje çalışması değerlendirmesine alınır. Sınav takvimi, ilgili ana bilim/bilim dalı başkanlığı tarafından ağ sayfasında ilan edilir.
(2) Öğrencinin başarısı, ilgili dersin dönem başında ilan edilen ders tanımlama formunda belirtilen değerlendirme yöntemi ve başarı kriterleri ile değerlendirilir.
(3) Öğrenci zorunlu derslerini başarmakla yükümlüdür. Başarısız olduğu seçmeli bir dersi tekrar alabilir, yerine başka bir dersi seçebilir.
(4) Ara sınavlar ve/veya dönem içi çalışmalar, dönem sonu sınavı ve/veya dönem sonu proje çalışması 100 ham puan üzerinden değerlendirilir. Seminer, tez çalışması, dönem projesi dersleri ve yeterlik sınavı için 100 ham puan üzerinden başarı harf notu takdir edilir. Öğrencinin ilgili dersten başarılı sayılabilmesi için yüksek lisansta başarı harf notu en az CC; doktora ve lisans sonrası doktora programlarında başarı harf notu en az CB olmak zorundadır.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız sayılır. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(6) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF
b) (a) bendindeki notlar dışındaki notlar şunlardır:
1) D: Devamsız,
2) G: Girmedi,
3) E: Eksik, (Dönem sonu/yılsonu sınav başarı harf notlarının kesinleşmesini takip eden üç hafta içerisinde düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür.)
(7) AGNO, öğrencinin öğrenimi süresince bütün derslerdeki son notları esas alınarak hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, alınan derslerin kredi toplamına bölünmesi ile bulunur. Elde edilen AGNO, virgülden sonra iki hane olmak üzere gösterilir.
(8) Gerek ağırlıklı yarıyıl, gerek AGNO?nun hesaplanmasında, (AA)?dan (FF)?ye kadar verilen notlar esas alınır. (G) ve (D) notları (FF) notu işlemi görür.
(9) Bütün notlar, öğrencinin not izleme belgesine geçirilir.
(10) Mezuniyet için AGNO?nun; tezli/tezsiz yüksek lisans programlarında en az 2,50/4,00, yüksek lisans/lisans derecesiyle doktora programlarında en az 3,00/4,00 olması gerekir. Toplam kredisini tamamladığı halde mezuniyet şartını sağlayamamış olan öğrenciler yeni ders/dersler alarak bu şartı sağlarlar.
(11) Derse devam yükümlülüklerini ya da ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmediği için dönem sonu sınavına girme hakkını elde edemeyen öğrenciler devamsız (D) sayılır.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=833030344