PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Patoloji Laboratuvar Teknikleri programımıza ilk defa 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlanmıştır. Program 2 Profesör, 2 Doçent ve 1 öğretim görevlisi ile ile eğitim vermektedir.

 Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, patoloji laboratuvarında, vücut dokuları ve/veya sıvılarını mikroskobik incelemeye hazır hale getiren, inceleme öncesi, sırası ve sonrasındaki gerekli idari ve teknik hazırlıkları ve denetimi yapan, ortaya çıkan sorunların tanınması ve çözülmesini sağlayan, göz ve el becerilerini iyi kullanan nitelikli tekniker yetiştirmektir. Programın eğitim süresi 2 yıldır. Programın teorik ve bir kısım uygulamalı dersleri Yüksekokul bünyesinde yapılırken, staj ve diğer uygulamalar G.Ü. Tıp Fakültesinde ve uygun görülen Patoloji Laboratuvarlarında yapılmaktadır. 

Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Evrim Arzu Koçkaya
Program Başkanı
Prof.Dr. AyşeASLANTÜRK
Tarihçe
Patoloji Laboratuvar Teknikleri programımıza ilk defa 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlanmıştır. Program 2 Profesör, 2 Doçent ve 1 öğretim görevlisi ile ile eğitim vermektedir.
Kazanılan Derece
İki yıllık eğitimini tamamlayarak mezun olanlar, Ön Lisans derecesine sahip olarak - Patoloji Laboratuvarı Teknikeri - unvanını alırlar.
Kabul Koşulları
Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ya da ilgili Meslek Liselerinden mezun olan öğrencilerin sınavsız geçişleriyle öğrenci almaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) ile; Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Biyomühendislik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin mezun olabilmesi için programdaki tüm derslerini başarmış olmasıgerekir. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı?nda öğrencinin 120 AKTS tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olanlar; Kamu ve Özel Hastanelerin Patoloji Laboratuvarları, Tıp Fakültesi Histoloji Laboratuvarları ve Adli Tıp Kurumu, Moleküler Patoloji ve Sitogenetik Laboratuvarlarında çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda öğrencinin derslerdeki başarısı, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun birlikte değerlendirilmesi ile belirlenir. Dönem içi notları, ara sınav notu ve derse bağlı olarak ödevlere, uygulamalara, pratik çalışmalara verilen notlardan oluşur.
(1)Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl/yıl sonunda her ders için bir başarı harf notu verilir.
(2) Bu başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur.
(3) Başarı harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, yarıyıl içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. Bu harf notunun hesaplanması ilgili akademik birim kurulunun önerisi, akademik birimin ilgili kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.
(4) Öğrencinin başarı notu 100 tam puan üzerinden belirlenir. Bu puana, ham başarı puanı denir.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız olur. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak Üniversite Eğitim Komisyonunun kararı ve Senato onayı ile hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(6) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
a)
Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF

b)
1) D: Devamsız,
2) G: Girmedi,
3) E: Eksik, (Yarıyıl/yıl sonu sınav başarı harf notlarının kesinleşmesini takip eden üç hafta içerisinde düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür.)
4) VZ: Dersten çekilme.
(7) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir. Ancak mezun olabilmek için öğrencinin AGNO?sunun en az 2,00 olması gerekir.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=24121227