İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı İnşaat Mühendisi
Program İçeriği
Teknoloji Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırıcı, sorgulayıcı, çözümleyici düşünce yapısında ve insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi, bilgiyi üreterek, paylaşarak ve hayata dönüştürerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunmayı görev edinmiştir. Türkçe eğitimi esas alan Bölümümüzün vizyonu; bilim ve inşaat teknolojileri ile ilgili araştırmaları, nitelikli eğitimi, yaratıcı faaliyetleri ve topluma hizmeti ile ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve lider bir bölüm olmaktır. İnşaat Mühendisliği Bölümü eğitim ve öğretim programının amacı; öğrencilere inşaat teknolojileri ile ilgili temel bilgileri vermek, yaratıcı düşünce gücünü geliştirmek, araştırma, planlama, tasarım ve uygulama yetenekleri kazandırmaktır. Böylece; düşünen, kendisini geliştirebilen, analiz ve sentez yapabilen, araştırmacı, sosyal yönü gelişmiş, ülkesine ve topluma yararlı mezunlara sahip olmaktır. İnşaat Mühendisliği Bölümünde verilecek olan mühendislik eğitimi öğrencilerin teorik ve pratik alanda olmak üzere iki yönlü yetiştirilmesini hedeflemektedir. Bu özelliği ile ülkemizdeki diğer mühendislik programlarından biraz farklılık göstermektedir. Öğrencilerin mühendislik pratiğinin geliştirilmesi için hem bölümde mevcut olan atölye ve laboratuvar imkânlarından, hem de ülkemizde faaliyet gösteren İnşaat Sektörünün imkânlarından yararlanılacaktır.
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Salih YAZICIOĞLU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Gökhan DURMUŞ
Tarihçe
13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Gazi üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi kapatılmış, aynı tarih ve sayı ile Teknoloji Fakültesi kurulmuştur. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında İnşaat Mühendisliği bölümü eğitim öğretime başlamış ve ilk mezunlarımızı 2013-2014 eğitim öğretim döneminde vermiştir. Eğitim-Öğretime ve Akademik çalışmalara; 7 Profosör Dr., 5 Doçent Dr., 4 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğr. Üyesi ve 10 Araştırma Görevlisi ile devam etmektedir. Çift Anadal Eğitimi, Yandal Eğitimi, Farabi Değişim Programı ve İşyeri Eğitimi bulunmaktadır. Mühendislik lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz için ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora programları bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ alanında Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Üst Kademeye Geçiş
İnşaat Mühendisliği mezunlarını kabul eden alanlarda yüksek lisans, doktora programlarına veya sanatta yeterlik programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir. Ancak mezun olabilmek için öğrencinin ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir. Öğrenci toplam 240 AKTS tamamlamak zorundadır ve 40 gün endüstri stajının yan sıra 1 dönem iş yeri eğitimi yapmak zorundadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Karayolları Genel Müdürlüğü (TCK), Devlet Demiryolları (TCDD) , Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), Bakanlıkların İnşaat, Emlak ve Onarım Daire Başkanlıkları, Kamu Kurumlarının İnşaat, Emlak ve Onarım Daire Başkanlıkları, Belediyeler, Nükleer, termik ve her türlü enerji santralleri, Müteahhitlik Firmaları, Yapı Malzemesi Firmaları, Yapı Malzemesi Üreten Fabrikalar, Çimento Fabrikaları, Alçı Fabrikaları, Kireç Fabrikaları, Prefabrik İnşaat Fabrikaları, Hazır Beton Santralleri, Yapı Denetim Firmaları, Şantiyeler, Proje Büroları, Üniversiteler, Meslek Odaları, ARGE şirketleri, Enerji Sektörü.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl/yıl sonunda her ders için bir başarı harf notu verilir.
(2) Bu başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur.
(3) Başarı harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, yarıyıl içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. Bu harf notunun hesaplanması ilgili akademik birim kurulunun önerisi, akademik birimin ilgili kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.
(4) Öğrencinin başarı notu 100 tam puan üzerinden belirlenir. Bu puana, ham başarı puanı denir.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız olur. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak Üniversite Eğitim Komisyonunun kararı ve Senato onayı ile hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(6) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
a)Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF
b)
1) D: Devamsız,
2) G: Girmedi,
3) E: Eksik, (Yarıyıl/yıl sonu sınav başarı harf notlarının kesinleşmesini takip eden üç hafta içerisinde düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür.)
4) VZ: Dersten çekilme.
(7) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir. Ancak mezun olabilmek için öğrencinin AGNO?sunun en az 2,00 olması gerekir.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=180808398