BESLENME VE DİYETETİK - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı
Program İçeriği

Program Hakkında
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2008 yılında kurulmuştur. Şu anda lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren bir kurumdur. Bölümdeki, eğitim, araştırma ve danışmanlık faaliyetleri beslenme bilimleri, diyetetik, toplum beslenmesi ve toplu beslenme sistemleri olmak üzere 4 ana bilim dalı çerçevesinde yürütülmektedir. Bu faaliyetlerin yürütülmesinde uzman eğitim kadrosu, eğitim ve araştırma laboratuvarları önemli yer almaktadır. Bölüm ilk lisans öğrencilerini 2009-2010, yüksek lisans-doktora öğrencilerini ise 2011-2012 eğitim-öğretim yılında almıştır. Üniversite seçme ve yerleştirme sınavında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği beslenme ve diyetetik bölümleri arasında yer alan bölümümüz sahip olduğu eğitim kadrosu ve teknik donanımı ile eğitim, araştırma ve danışmanlık konularında çalışmalarını başarı ile sürdürmektedir. Ayrıca bölümümüz eğitim programı Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK)'tan 13.03.2020-30.09.2025 tarihleri arasında 5 yıllığına akreditasyon almaya hak kazanmıştır. 

Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Saniye BİLİCİ
Tarihçe
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bakanlar Kurulunun 14.07.2008 tarih ve 2008/13928 sayılı kararı ile kurulmuştur. Fakülte ile eş zamanlı kurulan Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ilk lisans öğrencilerini almış, ilk mezunlarını da 2013 yılında vermiştir.
Kazanılan Derece
Beslenme ve Diyetetik Alanında Lisans derecesi
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ulusal veya uluslararasında kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 8 yarıyıldaki tüm dersleri başararak 240 AKTS kazanmış olmaları ve 05.09.2017 tarih ve 30171 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nde belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar, hastanelerde klinik diyetisyen veya yönetici diyetisyen olarak, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici diyetisyen veya toplum sağlığı diyetisyeni, besin sanayinde, bireysel diyet danışma ve eğitim merkezlerinde çalışabilmekte ve/veya akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl/yıl sonunda her ders için bir başarı harf notu verilir.
(2) Bu başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur.
(3) Başarı harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, yarıyıl içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. Bu harf notunun hesaplanması ilgili akademik birim kurulunun önerisi, akademik birimin ilgili kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.
(4) Öğrencinin başarı notu 100 tam puan üzerinden belirlenir. Bu puana, ham başarı puanı denir.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız olur. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak Üniversite Eğitim Komisyonunun kararı ve Senato onayı ile hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(6) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
a)
Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF

b)
1) D: Devamsız,
2) G: Girmedi,
3) E: Eksik, (Yarıyıl/yıl sonu sınav başarı harf notlarının kesinleşmesini takip eden üç hafta içerisinde düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür.)
4) VZ: Dersten çekilme.
(7) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir. Ancak mezun olabilmek için öğrencinin AGNO?sunun en az 2,00 olması gerekir.



https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=162020649