Dili
|
Türkçe
|
Süresi (Yıl)
|
2
|
Azami Süresi (Yıl)
|
4
|
Kontenjanı
|
|
Staj Durumu
|
Yok
|
Program İçeriği
Programın temel amacı; kullanım alanı her geçen gün daha da artan lastik ve plastik mamullerin üretildiği sektörün ihtiyaç duyduğu temel bilgi ve becerilere sahip, sektörde karşılaşacak problemlerin tanımlanması veya çözümünde katkı sağlayacak donanımlı teknikerler yetiştirmektir. Öğrencilerimiz 2 yıl sonunda 120 AKTS kredisiyle mezun olacaktır. Dersler teorik, uygulamalı, zorunlu ve seçmeli olarak verilmektedir. Oldukça geniş çalışma alanı bulunan Polimer Teknolojisi Teknikerlerimiz 2 yılı bitirdikten sonra, kariyer imkanlarını devam ettirmek isterlerse, ÖSYM tarafından yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Kimya mühendisliği, Kimya ve İmalat mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilme imkanına sahiptirler. Programımız kapsamında öğrencilere sağlanan laboratuvar şartları onlara derslerde öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratik hale dönüştürmelerinde yardımcı olmaktadır. Ayrıca belirli aralıklarla fabrikalara yapılan teknik geziler sayesinde programa ait bizzat uygulama alanları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Özellikle Ankara yöresinde yer alan fabrikalardaki yetkililer zaman zaman Polimer Teknolojisi programı öğrencilerine seminerler vermeye hatta bazı dersler için belli dönemlerde ders vermeye gelmektedirler. Bu sayede sektörde çalışan ve deneyim sahibi kişilerle öğrencilerin bir araya gelmesi öğrencilerin mesleğe ve sektöre bakış açısını değiştirmektedir. Öğrencilerimizin Polimer Teknolojisi programı kapsamında kazanmış oldukları bilgi, beceri ve deneyimler sayesinde Ankara yöresinde yer alan fabrikaların tümünde çalışma imkanlarına sahip olmaktadırlar. Bu imkanlar öğrencilerin kendileri tarafından oluşturulmasının yanında Polimer Teknolojisi programı ve üniversite bazında fabrikalar ile yapılan sözleşmeler doğrultusunda da sağlanmaktadır. Fabrikalar ile yapılan sözleşmeler gereği öğrencilerimiz öğrenim süreçleri dahilinde burs ve staj imkanlarından faydalanmaktadır. Ayrıca öğrenim süreçlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz sözleşmeler gereği fabrikalarda rahatlıkla iş bulabilmektedir.
|
Bölüm Başkanı
Dr.Öğretim Üyesi Sinan Mithat MUHAMMET
|
Tarihçe
Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojisi bölümü içinde Polimer Teknolojisi olmak üzere bir program mevcuttur. Programımız 2017 yılına kadar ?Lastik ve Plastik Teknolojisi? adıyla eğitim vermekte iken bu tarihten itibaren Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile ?Polimer Teknolojisi? adı ile eğitim vermeye devam etmektedir.
|
Kazanılan Derece
Polimer alanında önlisans derecesi
|
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
|
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olanlar ÖSYM tarafından yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Kimya mühendisliği, Kimya ve İmalat mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilme imkanına sahiptirler.
|
Mezuniyet Koşulları
Ön lisans ve lisans diploması verilebilmesi için, öğrencinin alması gereken dersleri başarı ile tamamlaması ve genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Genel not ortalaması 3.00- 3.50 arasında olan öğrenciler ONUR, 3.51 veya daha yukarı olan öğrenciler YÜKSEK ONUR listesine geçerek mezun olurlar ve bu durum diplomalarında belirtilir. Fakülte tarafından verilecek ön lisans ve lisans diplomaları her düzey için farklı, fakat Gazi Üniversitesi''''''''nin bütün öğretim kurularında müşterek olmak üzere düzenlenir. Diplomalar hazırlanıncaya kadar öğrencilere, diplomasını alırken iade edilmek üzere ''''''''''''''''Mezuniyet Geçici Belgesi'''''''''''''''' verilir. Diploma bir defa verilir. Kaybedilmesi halinde diploma yerine geçecek ve kayıptan dolayı verildiğini belirten fotoğraflı bir belge düzenlenir. Bu belge ve diplomalar Rektör ve Dekan tarafından imzalanır.
|
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüzün önlisans mezunları "Polimer teknikeri" ünvanı ile diploma alırlar, Kimya sektörünün dışında, Sağlık Bakanlığı, Halk sağlığı laboratuarları, diğer laboratuarlarda, Hastanelerde, Tarım, Çevre ve Şehircilik ve Orman ve Su Bakanlıklarında çalışabilirler.
|
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl/yıl sonunda her ders için bir başarı harf notu verilir. (2) Bu başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur. (3) Başarı harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, yarıyıl içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. Bu harf notunun hesaplanması ilgili akademik birim kurulunun önerisi, akademik birimin ilgili kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir. (4) Öğrencinin başarı notu 100 tam puan üzerinden belirlenir. Bu puana, ham başarı puanı denir. (5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız olur. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak Üniversite Eğitim Komisyonunun kararı ve Senato onayı ile hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
|
https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=370707913&lang=tr
|